HTML

Kreativiroda

Egy vállalkozás legnagyobb értéke az ember, a "humán erőforrás"! Az irodai környezet optimális kialakítása tehát nem csak kényelmi, egészségügyi, vagy esztétikai, hanem kifejezetten gazdasági érdek is.

web3 jövedelem

Friss topikok

  • tottico/innostrada: Megadtad a lehető legjobb választ a kérdésre. Tényleg mára már az emberek többsége szinte leszokot... (2007.12.11. 21:47) A tested vízért kiált

Linkblog

Mobil

A tested vízért kiált

2007.12.09. 18:05 tottico/innostrada

A szakemberek, életmód-tanácsadók által egyre többször hangoztatott vélemény, hogy egészségi problémáink nagy része visszavezethető a nem megfelelő vízfogyasztásra. Egyes vélemények szerint betegségeink 90 százalékát „megisszuk”! Ha kevés, rossz minőségű, vegyszerekkel terhelt, rossz szerkezetű vizet fogyasztunk – és ne csak a pohárban lévő vízre gondoljunk, hanem ételeink elkészítésére, és a tisztálkodás során a bőrünkön keresztül felszívott vízre is -, akkor szervezetünk nem tud megfelelően működni.

Ne tévesszen meg senkit, hogy szinte ingyen, mindig elegendő víz áll rendelkezésére. A víz legalább olyon fontos, mint a levegő, még ha tovább ki is lehet húzni nélküle. A világ minden kincsénél értékesebbé válik, ha hirtelen a szükségesnél kevesebb jut belőle; gondoljunk csak egy fenyegető sivatagi szomjhalálra, s máris könnyebb lesz belátni a víz jelentőségét.

A víz az élet egyik lényegi összetevője. Nélküle a növények kiszárodnak, a magok nem hajtanak, nem lenne állati, emberi élet sem, a Föld egész felszíne víz nélkül csak sziklapuszta volna.
Nem csoda, hogy sok helyütt szent dolognak tekintik, hódolnak a víznek. Az ókori egyiptomiak imádták a Nílust. Vallásos tisztelet övezi a Gangeszt Indiában, s a görögök templomokat emeltek forrásaik közelében.

2 komment

Címkék: ivóvíz egészséges vízfogyasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr34258144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2007.12.09. 18:59:41

Annyi minden szirszar kerül a testembe a levegővel, az ételekkel, mindennel... miért pont a vízen múlna? :)
Én valahogy nem nagyon iszom vizet önmagában, nem oltja a szomjam. Tea, tej, gyümölcslé igen. Vízből csak a friss forrásvíz ízlett eddig igazán.

tottico/innostrada · http://www.innostrada.hu 2007.12.11. 21:47:54

Megadtad a lehető legjobb választ a kérdésre. Tényleg mára már az emberek többsége szinte leszokott a vízről. Pedig létezik a jóízű víz.
süti beállítások módosítása