HTML

Kreativiroda

Egy vállalkozás legnagyobb értéke az ember, a "humán erőforrás"! Az irodai környezet optimális kialakítása tehát nem csak kényelmi, egészségügyi, vagy esztétikai, hanem kifejezetten gazdasági érdek is.

web3 jövedelem

Friss topikok

  • tottico/innostrada: Megadtad a lehető legjobb választ a kérdésre. Tényleg mára már az emberek többsége szinte leszokot... (2007.12.11. 21:47) A tested vízért kiált

Linkblog

Mobil

Amit belélegzünk - az iroda levegője

2007.12.01. 08:38 tottico/innostrada

Az emberre ható megbetegítő tényezők között jelentős szerep jut a belső terek “szabad levegő hiányának" (negatív levegőionok lecsökkenése, CO2 tartalom felnövekedése, kórokozók elszaporodása stb.).A jól megválasztott helyeken alkalmazott légcsatornák szellőző hatása jól hasznosítható nedves, vastag falak és más szerkezetek védelménél. A levegő keringését napsütötte és árnyékos oldali szellőzőnyílásokkal - szükség esetén kevés gépi rásegítéssel oldhatjuk meg. 

Napjaink legnagyobb részét zárt helyiségekben töltjük, nem mindegy tehát, milyen a benti levegő minősége. A rossz, vagy rosszul beállított szellőztető-berendezések, a ritka szellőztetés, a bútorfestékekből, lakkokból kipárolgó káros anyagok fejfájást, kellemetlen közérzetet, fáradtságot okozhatnak.
Kockázatok; Oxigén, Ózon,   Páratartalom,   Szagok,   Kipárolgások, Por  
 
A levegő 78% nitrogént, 21% oxigént tartalmaz, a maradék egy százalékot különféle nemesgázok alkotják. A belégzés során oxigént juttatunk a szervezetünkbe és széndioxidot lélegzünk ki. Bár szükségünk van az "oxigéndús levegőre", a levegő oxigéntartalma akár 16%-ig csökkenhet, anélkül, hogy ezt észrevennénk, és az eredeti (1%-nál jóval kevesebb) széndioxid- koncentráció három- négyszeresére növekedése is jól elviselhető.
 
A szellőzés egy természetes formája gyakran elkerüli a figyelmünket - ez a levegő diffúziója az építési anyagokon keresztül. A likacsos tégla, a kövek, a faanyagok, a vakolat mind jó példa erre. A szerkezet egész külső (föld feletti) felületének “lélegző" hatása jelentősen hozzájárul a ház levegőjének cserélődéséhez.

Szólj hozzá!

Címkék: levegő iroda szellőztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr41248564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása