HTML

Kreativiroda

Egy vállalkozás legnagyobb értéke az ember, a "humán erőforrás"! Az irodai környezet optimális kialakítása tehát nem csak kényelmi, egészségügyi, vagy esztétikai, hanem kifejezetten gazdasági érdek is.

web3 jövedelem

Friss topikok

  • tottico/innostrada: Megadtad a lehető legjobb választ a kérdésre. Tényleg mára már az emberek többsége szinte leszokot... (2007.12.11. 21:47) A tested vízért kiált

Linkblog

Mobil

Képernyős munkahelyek ergonómiai megfelelősége

2008.01.09. 18:58 tottico/innostrada

Képernyős munkahelyek ergonómiai megfelelőségének értékelési módszerei;

  1. A számítógépes munkahelyek ergonómiai értékelésének objektív módszere (Szakértői értékelések helyszíni mérések és ergonómiai követelményeken alapuló ellenőrző listák - ún. "check-list"-ek - alkalmazásával.)
  2. A számítógépes munkahelyek ergonómiai értékelésének szubjektív módszere (A felhasználók véleményének felmérése a munkahelyek ergonómiai megfelelőségéről, kérdőíves módszerrel és interjúkkal.)
  3. A fizikai munkakörnyezet (megvilágítás, akusztikai jellemzők, klíma) értékelése műszeres mérések alapján.
  4. A felhasználói felület ("user interface") értékelése helyszíni, illetve tesztelő környezetben végzett szoftver-ergonómiai vizsgálatokkal.

1990-ben megszületett az Európai Közösség Tanácsának irányelve, a képernyős munka minimális biztonsági és egészségügyi követelményeiről "A képernyős munka minimális munkabiztonsági és egészségügyi követelményei (90/270/EEC)" címmel.

Az irányelv a minimális követelményeket tartalmazza, az eddigi tapasztalatokra alapozva, nem követel forradalmi változtatásokat.

Szólj hozzá!

Címkék: képernyős munkahelyek ergonómiai megfelelősége

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr48291225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása