HTML

Kreativiroda

Egy vállalkozás legnagyobb értéke az ember, a "humán erőforrás"! Az irodai környezet optimális kialakítása tehát nem csak kényelmi, egészségügyi, vagy esztétikai, hanem kifejezetten gazdasági érdek is.

web3 jövedelem

Friss topikok

  • tottico/innostrada: Megadtad a lehető legjobb választ a kérdésre. Tényleg mára már az emberek többsége szinte leszokot... (2007.12.11. 21:47) A tested vízért kiált

Linkblog

Mobil

Légkondícionálás és az iroda

2007.12.11. 21:36 tottico/innostrada

A légkondícionált irodaépületek sokféle egészségi kockázatot jelentenek az ott dolgozók számára. Fejfájás, bőrelváltozás, légzési nehézség, krónikus kimerültség - ezek a leggyakrabban előforduló panaszok a "megbetegítő" épületekben, amelyek egészségi kockázatainak tanulmányozásával és ezek megszüntetésével ma már kutató intézetek és jogszabályok foglalkoznak - igaz elsősorban tőlünk nyugatra. Az elmúlt években azonban nálunk is több száz vadonatúj irodaépület készült el, amelyekben hasonló panaszokat váltanak ki a hasonló körülmények - csak egyelőre sokkal kevesebbet tudunk és beszélünk minderről.

Gyakori probléma az irodákban az alacsony páratartalmú levegő (főleg klimatizált helyiségekben). Ez főleg a téli időszakban okoz problémát, amikor a fűtés tovább csökkentheti a levegő páratartalmát. A száraz levegőben tovább lebegnek a porrészecskék, amit az intenzív fűtés illetve légkondicionálás is elősegít, mivel erősebb légmozgást hoz létre, amely nem engedi leülepedni a porrészecskéket; ilyenkor töltődhetnek fel a ruhák sztatikus elektromossággal.

A levegő optimálisnál alacsonyabb páratartalma a légutak nyálkahártyájának kiszáradásával és így a légúti megbetegedések iránti fogékonyság megnövekedésével jár, ezért az ilyen helyeken dolgozók könnyebben fáznak meg, és az arcbőr túlságosan szárazzá válhat.

Szólj hozzá!

Címkék: iroda légkondícionálás páratartalom

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativiroda.blog.hu/api/trackback/id/tr25260876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása